Helpostilasku - helppokäyttöinen laskutusohjelma pienyrityksille ja yhdistyksille

Arvonlisäverokantojen muutokset

Arvonlisäverokannan muuttaminen koko tuoterekisteriin

Arvonlisäverokannat muuttuvat. HelpostiLaskujen uusimmat versiot sisältävät alv-muuntotyökalun, jonka avulla voit päivittää koko tuoterekisteriin uudet verokannat ja hinnat helposti. Käytössäsi olevan ohjelmistoversion mukaisesti Alv-muuntotyökalu löytyy valikosta Työkalut / Muut tai Työkalut / ALV Muunnos.

Jos HelpostiLasku.net palvelun muunnostyökalua käytettäessä ilmenee virheilmoitus, selaimen välimuisti kannattaa tyhjentää, minkä jälkeen muunnos tehdään uudelleen.

Huomioitavaa muuntotyökalun käytöstä

Käyttäessäsi muuntotyökalua kiinnitä erityistä huomiota valintaan "Käytössä verottomat hinnat". Mikäli tämä kohta valitaan, ohjelma tekee muunnoksen yksinkertaisesti kertomalla verottoman hinnan uudella verokannalla. Uudet verolliset hinnat voivat siten sisältää useita desimaaleja.

Jos edellä mainittuun kohtaan ei aseteta valintaa, ohjelma olettaa, että asiakkaan hinnoittelussa käytetään verollisia hintoja. Tässäkin tapauksessa veroton hinta kerrotaan aluksi uudella verokannalla. Lopputulos pyöristetään senttien tarkkuuteen, jonka jälkeen lasketaan uusi veroton hinta, jossa voi luonnollisesti olla varsin monta desimaalia.

Jos valinta asetetaan kohtaan "Pidä verolliset hinnat samana", ohjelma laskee uuden alv-%:n perusteella verottoman hinnan ja pitää verollisen hinnan muuttumattomana.

Jos käytössäsi on tietokoneelle kiinteästi asennettava HelpostiLasku, ennen hintojen ja verokantojen muutoksia HelpostiLaskun tietokannoista kannattaa ottaa varmuuskopiot valitsemalla ohjelmasta Työkalut ja Varmuuskopiot tai Tiedosto ja Varmuuskopiointi.

Laskurivien oletus-alv-%

HelpostiLasku Plussassa ja Prossa oletusprosentti vaihdetaan valitsemalla ohjelman valikosta Perustiedot / Omat tiedot / Asetukset tai Perustiedot / Asetukset / Asetukset. HelpostiLasku.netissä vaihto tapahtuu valitsemalla valikosta Toiminnot / Asetukset / Muut asetukset.

Tukipalvelun yhteystiedot

puh. 010 239 8990

Puhelintuki arkisin 8-15:30. Suosittelemme että asennat etäyhteysohjelman ennen soittoa tukipalveluun.

Voit lähettää sähköpostia tähän osoitteeseen.

Operaattorien perimät puhelujen hinnat 010-numeroihin ovat:
kiinteän verkon lankaliittymistä 0,0828 euroa/puhelu + 0,07 euroa/minuutti ja matkapuhelimesta 0,0828 euroa/puhelu+ 0,17 euroa/minuutti.